"Vi vill skapa rörelse! Vi vill utforma en unik mötesplats som skapar möjlighet till glädje, gemenskap & personlig utveckling."

RÖRELSEBOLAGET

Företaget grundades av Liss Elin Larsson och Jennie Nystedt med målsättningen att sätta människor i rörelse. Med en bakgrund som Hälsopedagoger från Gymnastik och Idrottshögskolan i Stockholm finns ett stort engagemang i att öka människors intresse till att vara aktiva och låta kroppen användas till det den är skapad för: rörelse!


Alla mår bra av att röra på sig, oavsett ålder! Trots det så minskar fysisk aktivitet med stigande ålder. Det här är något som både Elin och Jennie tycker är galet. Det finns mängder av hälsovinster med att röra på sig även senare i livet och styrketräning kan till och med bromsa många åldersrelaterade fysiologiska förändringar. Tanken är att Rörelsebolaget ska ge fler möjlighet att upptäcka fördelarna med att vara aktiv. 


Båda är också övertygade om att människor utvecklas och mår som bäst i livet när både den fysiska och psykiska hälsan prioriteras. Därför vill de skapa en unik mötesplats som kombinerar fysisk rörelse med mental träning. En mötesplats som skapar möjlighet till glädje, gemenskap och personlig utveckling; Rörelsebolaget.


Senaste nytt kan du läsa HÄR.

SÅ HÄR TÄNKER VI

TRÄNA KROPPEN


När vi åldras förändras kroppens fysiologiska funktion och sammansättning. Dessa förändringar påverkar flera strukturer i kroppen som bland annat påverkar vår förmåga att utveckla kraft i musklerna. Förlusten av muskelstyrka skapar en ond cirkel och påverkar både livskvalitén och ökar risken för fallolyckor. Vi kommer inte ifrån åldrandet och de fysiologiska förändringarna MEN vi kan bromsa det med hjälp av styrketräning! Resorna med Rörelsebolaget fokuserar därför på att träna styrka, balans och koordination. På så sätt kan vi tänja på åldrandets kurva och skapa oss ett bättre utgångsläge!

TRÄNA KNOPPEN


Styrketräning stärker inte bara den fysiska förmågan utan även knoppen. Risken att drabbas av demens och psykiatriska sjukdomar som äldre minskar när vi tränar styrka. Rörelsbolaget tror att det är möjligt att stärka den mentala kapaciteten också genom att vi utmanar oss själva och vårt sätt att tänka. Att stanna upp i nuet och reflektera kring saker som visioner, mål och relationer kan få oss att lära känna oss själva bättre. När vi har en inre trygghet så skapar vi de bästa förutsättningar för att må bra och leva livet fullt ut. Rörelsebolagets resor fokuserar därför inte bara på fysisk rörelse utan även på reflektion och eftertanke.


TRÄNA HJÄRTAT


När vi rör på oss och är aktiva stärker vi hjärtat. Genom pulshöjande aktiviteter förbättrar vi kroppens syreupptagningsförmåga och uthållighet vilket ökar möjligheterna till ett längre och friskare liv. Rörelsebolaget tror att hjärtat även stärks av att vi lyssnar till oss själva och vad vi mår bra av. Att få möjlighet att dela egna tankar, men också få ta del av andras erfarenheter, tror vi dessutom skapar en känsla av samhörighet och stärker oss. På Rörelsebolagets resor kombineras fysisk rörelse med reflektivt tänkande. På så sätt stärks hjärtat i dubbel bemärkelse.

DET HÄR ÄR RÖRELSEBOLAGET

JENNIE NYSTEDT

Östersundstjej som är utbildad Hälsopedagog på Gymnastik - och idrottshögskolan. Numera bor hon granne med Elin i Stockholm. Våren 2018 tog hon sin Masterexamen i Folkhälsa. Idag jobbar hon som kundansvarig och projektledare på ett företag som levererar friskvård till andra företag. Jennie älskar att träna och att springa i fjällen, hon har dessutom en stor passion för riktigt god glass och vackra utsikter.


I maj 2017 gick hon utbildningen Cert. Senior trainer på Sports Club Education. 

LISS ELIN LARSSON

Hälsingetös som sedan 13 år tillbaka är bosatt i Stockholm och är utbildad Hälsopedag på Gymnastik - och idrottshögskolan. Just nu läser hon en Master i Idrottsvetenskap och har nördat in sig på sarkopeni (muskelsvaghet vid åldrande). Elin har jobbat som seniortränare i flera år. Hon läser gärna deckare och älskar choklad i alla dess former och varianter. 


Elin har gått utbildningen Senior Fitness Specialist via International Sports Scienses Association och blev certifierad i oktober 2017.SKICKA ETT MEDDELANDE

 
 
 
 
 

Vi vill skapa rörelse!

Och det gör vi gärna i samarbete med dig.


Vill du att Rörelsebolaget ska komma till dig eller ditt företag? Kanske en inspirerande föreläsning om myter kring åldrande och styrketränaning, att vi berättar om den osannolika 90+ träningsgruppen eller att vi styr upp ett svettigt träningspass?


Tveka inte att ta kontakt med oss!

Jennie 0706-925120

Elin 0706-858990